Wie zijn wij?

De Stichting 'Barce Foundation' is een initiatief van het kunstenaarsduo 
Marcelo Gimenes en Jaap Snijder. Barce Foundation heeft als doel het initiëren en financieren van culturele dagbestedingen voor kansarme volwassenen en kinderen in Brazilië.

Door contacten te leggen met lokale organisaties, instellingen en scholen, maar ook door wisselwerking tussen Nederlandse en Braziliaanse instellingen heeft Barce Foundation ook als doel de uitwisseling van kennis te bevorderen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ouderen, verstandelijk- of lichamelijk gehandicapten beter worden begeleid in hun dagelijkse leven.

Barce Foundation werkt niet met donaties of giften maar op basis van het organiseren van verkoopexposities met betaalbare kunst. Bij verkoop komt de volledige opbrengst hiervan ten bate van de door ons geselecteerde (lokale) stichting of instelling. 

In 2010 hebben wij dit gedaan voor Avistar - een instelling voor visueel gehandicapten. 

In 2011 hebben wij gewerkt aan een kunstproject ArtParade 2011 t.b.v.
War Child. en een kunstveiling in de MuBE  (Sao Paulo) georganiseerd in samenwerking met stichting AAPF. 

Voor 2012 hebben gekozen voor een verdere uitbreiding van het 
“Beija- flor effect”. De brazilaanse stichting VACCIP is een organisatie van vrijwilligers die zich bezighoud met de mantelzorg en psychologische begeleiding van kinderen met kanker in de stad Piracicaba -Sao Paulo.
Door een lotterij te organiseren met 35, door ons gedoneerde kunstwerken, hebben wij meer dan 20.000 reais (9.000 euro) opgehaald.  Lees er hier meer over!

In 2013 hebben we 35 kunstwerken gedoneerd aan een Braziliaans weeshuis ‘Casa do Bom Menino’ die haar 50-jarig jubileum vierde.
Het weeshuis vangt kinderen op van 0 tot 18 jaar en onderscheidt zich door  zich vooral te richten op de maatschappelijke ontwikkeling van deze kinderen. Door verschillende educatieve en pedagogische projecten krijgen de kinderen weer een mogelijkheid om een postieve toekomst op te bouwen. In 2015 en 2016 gaan wij ons verder richten op Avistar (visueel gehandicapten). Hiervoor zijn een gelimiteerde oplage van Engenho en Capella do Monte Allegre die worden verkocht ten bate van het blinden instituut (Avistar). http://www.gimenes.eu/http://www.jaapsnijder.com/http://mube.br.comhttp://www.amorporfavor.com.br/News_%28English%29/Artikelen/2011/5/10_O_Efeito_Colibri_%28het_Kolibrie_effect%29.htmlhttp://vaccip.org.br/2012.html2012.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5shapeimage_2_link_6

follow us: